EnduRoc Burn 2011

Per segon any consecutiu, l’ENDU-ROC BURN LES COMES esdevé  la gran festa de l’Enduro. 291 motos formaven la llista d’inscrits d’aquesta edició que ha tingut com a vencedor oficial el pilot Italià Giacomo Redondi.

El dissabte es va fer la volta de reconeixement amb el tram cronometrat que decidia l’ordre de sortida del dia següent. Aquest any, com a novetat y aprofitant la classificació  d’aquesta crono, es va fer la “Superpole”, una  cursa espectacle per als 40 millors per divertir el públic assistent. Aquesta espectacular cursa la va guanyar el pilot  Marc Solà amb una KTM, en Ramon Quer com a segon classificat i en Melcior Faja tercer amb una KTM també. A  més, els més petits i futur d’aquest esport van tenir també el seu moment. 12 joves pilots van fer tres voltes a un exigent circuit  amb en Josep García com a vencedor absolut de la categoria Infantils.

Més tard van sortir els “amics” que van fer igualment la volta de reconeixement i igualment se’ls cronometrava per la sortida del diumenge. El guanyador no va ser un altre que el Campió del Dakar Marc Coma (que venia a “passejar”) i el segon el flamant Campió del Món de Superbikes Carles Checa que repetia a l’ENDU-ROC.

Decidida la graella de sortida, només quedava la cursa del diumenge. Dues voltes al circuit marcat de 38kms amb un terreny immillorable i un temps perfecte.

Els primers a estrenar la nova tanca a la línia de sortida eren els Sènior i Júnior. La sortida va ser com es habitual en aquests tipus de curses espectacular ja que els pilots no poden pujar ni engegar la moto fins que es donava l’ordre de sortida.

La cursa va ser molt disputada i finalment el pilot Italià Giacomo Redondi es va fer amb la victòria absoluta seguit d’en Dani Gibert  i l’Eloi Salsench com a tercer classificat.

La cursa dels “amics” estava formada per 200 motos, igualment feien dues voltes al mateix circuit i igualment va ser molt disputada. El guanyador d’aquesta  categoria va ser en Santi Roig però la sorpresa va ser que en la Categoria de “Máster C” els dos primers classificats van ser els germans Checa (quart en David i vuitè en Carlos de l’Scratch).

L’ENDU-ROC ves va consolidant, va creixent i va agafant forma. Encara no s’ha tancat aquesta edició que ja s’està pensant en el 2012.